Telefoonnummer: 010-7605005

 

 • Allround tandartspraktijk
 • Kwaliteit en betrouwbaarheid
 • Innovatieve producten
 • Ruim 25 jaar ervaring

Direct aanmelden

De onzichtbare beugel met zichtbaar resultaat

Droomt u van rechte tanden en kiezen? Smile Clinic Capelle aan den IJssel werkt met een nieuwe beugeltechniek, namelijk SmileAlign, ook wel onzichtbare beugel genoemd. De beugel is hierbij gemaakt van transparant kunststof, waardoor deze niet te zien is voor andere mensen. Deze behandeling is zowel mogelijk bij jongeren als bij volwassenen. 

Een gewone beugel is lelijk, zit onprettig en is vaak een drempel om tot gebitscorrectie over te gaan. De doorzichtbare beugel kan 80-90% van de gevallen corrigeren, zonder de natuurlijke tanden te beschadigen.

Voordelen SmileAlign

 • Beugels passen zeer goed
 • Geen storende draden of schroeven, vrijwel onzichtbaar!
 • Spreken en lachen zonder problemen
 • Makkelijke uitneembaar 
 • Makkelijk schoon te houden met een tandenborstel
   

Het behandelplan

1.   Beoordelingsgesprek

Tijdens het eerste gesprek kunt u uw wensen kenbaar maken. Ook krijgt u een begroting waarop de kosten vermeld staan. Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar een deel van de behandeling vergoed. 

2.   Intake

Tijdens het intakegesprek wordt het aantal stappen bepaald, die nodig zijn om verantwoord van de beginsituatie tot de eindsituatie te komen. Aan de hand van een gebitsafdruk, worden het aantal onzichtbare beugels geproduceerd. Iedere beugel wordt twee weken gedragen en elke vier weken moet u terugkomen voor een controle.

3.   Plaatsen van de eerste onzichtbare beugel

U krijgt uitleg over het gebruik en verzorging van de onzichtbare beugel. De beugel moet minstens 22 uur per dag gedragen worden. Alleen bij eten en tandenpoetsen moet de beugel uit genomen worden. De eerste dagen kunt u een drukkend gevoel ervaren in de mond. Dit is normaal en dit betekent dat de tanden in beweging komen. Meestal bij het wisselen naar een nieuwe beugel, zal een licht tot matige druk optreden bij de tanden. Twee weken na het plaatsen van de eerste onzichtbare beugel, plaatst u de tweede onzichtbare beugel die u tijdens de afspraak heeft meegekregen.

4.   Controle

Iedere maand (telkens 4 weken na de vorige behandeling) komt u langs op de praktijk zodat we kunnen controleren of de gebitscorrectie naar wens verloopt. U krijgt dan ook een tweede beugel mee die u moet vervangen voor de beugel die u kreeg tijdens de controle afspraak.

5.   Eindcontrole

Tijdens de eind controle bekijken we het resultaat dat behaald is door de onzichtbare beugel. De aard van de correctie bepaalt de duur (6 tot 18 maanden). 

 

Afspraak maken

Heeft u ook interesse in een onzichtbare beugel? Maak dan vandaag nog een afspraak bij Smile Clinic Capelle aan den IJssel. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Smile Clinic Capelle aan den IJssel
Essebaan 1
2908 LJ  Capelle aan den IJssel

Tel: 010-7605005
E-mail: info@smileclinic.nl
Aanmelden praktijk

Spoednummer: 010-7605005

Openingstijden
Maandag:
8:30 - 12:15
12:45 - 16:30
Dinsdag:
8:30 - 12:15
12:45 - 16:30
Woensdag:
8:30 - 12:15
12:45 - 16:30
Donderdag:
8:30 - 12:15
12:45 - 16:30
Vrijdag:
8:30 - 12:15
12:45 - 14:30
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten
© , Smile Clinic Capelle aan den IJssel | Alle rechten gereserveerd | Laatst gewijzigd augustus 2022